söndag 22 maj 2011

Asien flyttar in

Före
 I helgen fick jag äntligen tag på ett fågelbad så det var bara att sätta i gång att rensa i rabatten där katten får vila. Vi har redan en katt här så det kändes som bästa stället.
Vår trädgårdsdesigner hade ritat en Asiatisk del här i den skuggiga delen av trädgården och jag var så sugen att få komma i gång med hennes förslag någonstans i trädgården så varför inte passa på?!

Efter
Så här blev förslaget! Jag har planterat, förutom den nedklippta rhododendron och japanska lönnen sedan innan, buxbom, daggfunkia, liljekonvalj, spetsmössa och så ett vildkort med en vild ormbunke.
Jag är så nöjd, tack Hagaborg Trädgård och Design!

Fågelbad

Ormbunke

Ormöga och pärlhyacint

King och Bosse
Känns väldigt trevlig att låta Bosse äntligen komma till vila. Vi hade en trevlig liten begravning i hop med grannen och så bjöd vi på saft och bulle i solen efteråt.

Japansk prydnadslönn
Jag var så nöjd med planteringen att jag skaffade några mer växter för att det skall sy lite maffigare ut med marktäckarna. Skall fota igen när jag fått ner dem och även lägga ut ritningen över just den här delen.

/Erika

6 kommentarer:

Linda V sa...

Det är en väldigt fin plats med muren i förgrund och hällen som fond. Växterna kommer göra sig fint. Glöm inte fota under sommaren och lägga ut!

Tack för besöket igår! Jag åt precis det sista av pajen här i solen med en kopp kaffe och ett magasin. Mmmmm :-)

Helene sa...

Så fint det blev!
Det japanska är mycket jag!
nere vid bäcken ska grannen och jag försöka få till det japanskt med lönn, rhododendron och sten. Mossa finns där redan och ormbunkar.

Kram Helene

Marina sa...

Oj, va spännande det ser ut.

Kram!

Eva Weber sa...

Åh, vilken fin banner du gjort!

Mårtensdrätt sa...

Vad fint med muren, så snyggt ska bli spännande att se när du fått ner martktäckarna;)
Kramen
Ulrika

Helene sa...

Tyvärr vann du inte i Cult design tävlingen.

Nu kan du pröva lyckan i en ny tävling:

http://ullevidsdal.blogspot.com/2011/05/tavling-bimago.html

Kram Helene