måndag 23 maj 2011

Omplacering 1

1 Juli 2010
Jag hade lite små delprojekt av ett större projekt att arbete med i helgen. Det jag gjorde i lördags hann jag aldrig fota slutresultatet av innan S var där och plockade av det. Men det jag började söndagen med är det här.
Rosen New Daen som stod vid förrådet fick inte längre plats så den var tvungen att flyttas. Den måste inte så jätte bra där men efter att vi har tagit ner några träd har det kommit in mer solljus så den var nog på bättringsvägen.

10 Juli 2010
Ena rosen Maxima nere vid garaget har vuxit på bra men jag har haft problem med att få något att trivas med den. En kaprifol och en klematis har testats men icke. Jag är lite rädd för att våra kalla vintrar tar hårt på växterna nere vid garaget. Det är alltid några grader kallare här.

22 Maj 2011
Det var därför en perfekt plats för min ros. Rosorna verkar klara sig bra och en plats fanns ledig. Nu kollade jag aldrig upp om det är lämpligt att flytta rosorna just nu ås jag hoppas hoppas att detta kommer gå vägen. Jag tömde lådan på jord och blandade ny rosjord i hop med plantans egna jord. Vattnade en massa o sist jag kollade så slokade de nya skotten på den. Får hoppas att den tar sig, känns som många växter ger upp i år annars.

Förrådet 2 maj 2011

Vad gör vi då plats för vid förrådet?

/Erika

5 kommentarer:

Lilla Kråkslottet sa...

Vilka fina rosor!
Vi planterade 2 igår som om typ... ja låt säga 54 år kommer att ha fått lite storlek! Haha!!

Lilla Kråkslottet sa...

Hej igen!
Vad jag även skulle skriva var ju att vissa projekt man tar sisg för kommer liksom inte loss. Dom ligger där och skämms läääänge innan man till slut tar sig i kragen.
Istället för att bara göra! men men!! :)
Ja, hej då!

Linda V sa...

Åh vad fin Maximarosen var! Hoppas nu att New Dawn trivs, för de kommer bli fina ihop! Ja, vad gör ni plats för vid förrådet, jag dör av nyfikenhet! :-)

Marina sa...

Den vita rosen med massa blommor är jättefin.

Så fint ert hus ser ut nu.

Kram!

ullrika sa...

Oavsett vad alla experter säger om växtlighet direkt mot fasaden så tycker jag är något av det finaste i en trädgård! Mysigt och ombonat och väldigt väldigt hemtrevligt!

ps. ang din kommentar hos mig så blir jag såklart lite nyfiken på vem din syster är? ;)