tisdag 4 oktober 2011

Järn i jord

Rhododendron Golden Torch
Idag lyckades jag fota i trädgården innan det blev mörkt. Tog bl a den här bilden på min mya rhododendron. När jag sedan kollade på bilden på datorn såg jag att den också började må lite dåligt precis som min lite äldre Cunninghams White. Det är många gulaktiga blad o även något som äter på bladen.

Rhododendron Cunninghams White
Googlade och hittade en jätte bra tråd i ett forum hos Allt om Trädgård, här. Allt är värt att testas när jag inte verkar få ha fart på mina rhododendrons.

Skrot
De skrivs nämligen om järnbrist här och hur man kan avhjälpa detta. Järnsulfat verkade vara det vanligaste men det fanns även lyckade resultat med rostiga spikar i jorden.

Bult
Bara att traska ut i sambons skrotbyttor och ta fram saker som kan rosta.

Bult i jorden
Ner i jorden med dem bara och så hoppas vi på att det gör någon nytta. Blir nog lite järnsulfat också om jag skulle springa på det.

Järn i jorden
Lite typiskt är det att precis när man lagt på fin täckbark som måste man kratta bort det för att gräva ner lite gottigottgott åt busken.

Fler bilder från dagsljus kommer en annan gång.

/Erika

2 kommentarer:

Anna sa...

Ojoj, du verkar ha gröna fingrar med! Vi har ju en jätteträdgård men tyvärr är jag ganska ointresserad av allt som har med trädgård att göra!

Hoppas det hjälper med järnet. Rhodedendron är ju så vackra! Barndomsminnen för mig!

Hilla på My Woodhome sa...

Hej!
Vilket jättebra tips!
Vi har ju HUR MYCKET som helst i gammelgården!

DET måste jag prova å!

Tackar så mycket :)

kram Hilla