söndag 4 mars 2012

Äntligen trädgård!

Farstukvist och björkstubbe
I går lördag var helt underbart att vara ute. Alla årstider har sina underbara dagar så man skall inte tro det var 20 grader varmt. Det var första dagen då man kunde vara ute utan att frysa fingrar och fötter av sig om man vill få något gjort i trädgården.
Jag passade på att rensa bort en massa ris kring där här stubben. Den såg riktigt illa ute efter höstens stormar.

Björkstubbe Maj 2009

Så här fin var den när björken nyss hade fallit och jag hade fått dit ett par slanor med lite muskel hjälp från S.
Runt hela stubben har det alltid vuxit vildkaprifol som jagtyckte var mycket lämpligt att låta dölja hela stubben med.

Björkstubbe Mars 2012

Eftersom björk skickar en massa sidoskott testade jag ECO plugg. Trodde inte de hjälpte först med tanke på att bilden innan är lika mycket björk grenar som kaprifol. Nu tre år senare (jupp vi har byggt i tre år) så kan jag säga att stubben inte så pigg längre. Kaprifolen hade inte tagit skada men var väldigt risig så den fick åka iaf. Snyggt och städat blev resultatet, precis som man vill ha det på vårkanten!

Vinranka under pergolan

Nu när jag liksom fått känsla för det här med sekatör i handen så var det hög tid att klippa vinrankan då den är en sådan sort som blöder för mycket om man gör det senare på året.
Det här är första vintern i dess fina låda och flytten förra våren gick jätte bra, grenarna klättrade som attans uppe på pergolan. Lite nervös över om den klarat frosten, är mycket tacksam över att vi inte fått så tuff vinter i år.

Vårens först solstrålar
När man har jobbat en bra stund ute så var det jätte härligt att få sätta sig när på fårpälsen med lite fika och och njuta av att solen värmer i ansiktet.

Med melodifestival, Vasaloppet, trädgårdsarbete och fika utomhus kan man då säga att nu är våren här?
/Erika

2 kommentarer:

Marina sa...

Vad härligt att även du hunnit vara ute en del.
Det där med ECOplugg blev jag nyfiken på. Berätta gärna mer för vi har lindstubbar som är stora, fula och skjuter en massa skott.

Ha en fin ny vecka!
Kram

Helena sa...

Ja, vi kan väl säga att våren är här! Tycker att det låter trevligt :) Här klipptes det äppelträd i helgen! Önskar dig en fin start på den nya veckan! kram