måndag 5 oktober 2009

Så kan det gå när vinden ligger på


 Vilket oväder det har varit de sista dagarna, blåsten kryper in överallt och tillslut blir man helt galen för man kommer inte i från den. Igår blåste det upp rejält, så rejält att grannens träd välte. Gick av precis längs med marken så den mådde nog inge vidare. Kollar ni lite längre bort på fotot ser ni en flaggstång vid ladan och nej jag har inte tagit fotot snett utan den lutade så mycket i går när det blåste som mest.


Här står jag i öppning till badrummet och titar mot hallen. Så gott som alla ytterväggar har blivit isolerade, där ni ser att det siter plast skall det så småningom komma upp fönster. Till vänster om dörren blir det ett smalt fönster i trappan upp. Till höger ser ni ett stort parti som är en dubbelglasdörr ut på den stora altanen. Lilla stegen vid plankorna är vägen upp på övervåningen just nu.Här ser man rakt upp mellan två takbjälkar vad sambon slitet med i helgen. Han har försökt att få upp masonit för luftspalten innan isoleringen. Inte så lätt när det blåser storm in genom alla glipor och skivorna är bångstyriga som attans.


Om jag snurrar åt höger så ser man våran blivande tvättstuga. Väggen till vänster är en innervägg som skall göras om lite innan vi petar in isolering i den, väggen till vänster har fått isolering den med. Frågan är nu var vi skall ha dörren. Skall den gå rakt in i badrummet eller ska den sitta i innerväggen till vänster. Sitter den i innerväggen så kommer den mitt i myshörnan vid kaminen. Men hur gärna vill man springa igenom badrummet varje gång man skall tvätta? Hjälp snälla ni!!


Nu har jag snurrar lite mer åt höger och här ser ni en härlig gulnad furupanel. Denna är sedan huset byggdes och gömde sig under gipsväggen till höger på förra bilden. Så här så hela huset ut när sambon köpte det! Fönstret i högra hörnet är samma som jag visade här. Inget fönster vi skall ha i badrummet för just där skall dusch hörnan vara. Det blir två smala ungefär där fönstret till vänster är i dag.

Vi har hållit oss undan vinden hela helgen genom att vara inne som sagt men vi har saker kvar att göra ute innan den allt för kalla vinden kommer och det känns lite stressigt. Måste ge Fru Vilma all cred som gjort en super bra guidning av huset genom att visa planlösningen för detta känns lite snurrigt även för mig.

Fortsatt trevlig vecka!
/iKa

10 kommentarer:

Veronica sa...

Hej!
Vad ni grejar men vad fint det kommer bli:)
Gillar verkligen din "månadensbild", vilken förändring!

//Veronica

Skoogstrollet sa...

Hmm, ljuvligt söta och goda egna vindruvor lät ju inte fel. Jag hoppas du har en aning om vad det är för sort och vill berätta det. Jag har börjat fundera på att skaffa en vinranka när vi blir med växthus, men vet inte vilken sort som är lämplig för att kunna vara goda att äta.

Sen måste jag ju bara säga att jag beundrar ert stora projekt och att ni fixar att få vardan att flyta i allt byggande. Det blir spännande att se hur det ser ut som mer färdigt.

Made in Persbo...Carina sa...

Vilket jättebygge ni håller på med!
Hi, hi...jag känner så väl igen det där med att om man vaknar på natten så går man inte gärna för långt för lilla nattkissen. Närmaste skogskant duger gott hihi.

Där vi bodde tidigare gjorde vi en större ombyggnad av huset så jag vet precis hur det är att leva i ett sånt byggkaos. Det är tufft men man klarar det för att man har en bild inne i huvudet av hur det färdiga resultatet kommer att bli.

Hoppas vindarna är mildare mot er idag...hård blåst är något av det värsta jag vet.

Kram, Carina

Maria sa...

Ja det är lite snurrigt och knepigt att förstå vad du menar, men det ska bli så spännande att följa förvandlingen.

Det där med storm är inte kul. Hos oss blåser det satan med uppe på höjden. Jag blir orolig och då är vårt hus "stängt".

Det där du vill ha hjälp med... svårt att helt förstå och se det framför sig. Hoppas du hittar din lösning tillslut. Det som är bra är att du är på plats hela tiden. Rätt var det är trillar poletten ner och den bästaste lösningen lär uppenbara sig.

Kram Maria

Huset på Marbogården sa...

Roligt att det går framåt:)

Vimsingen sa...

Tack för komplemangen. Just nu är det ganska tydligt att vi nte ha element på ovanvåningen. Fyra veckor leveranstid om man vill ha element i gamal stil. Dax att beställa omgående med andra ord.
/Vimsi8ngen

Marina sa...

Så mysigt det ser ut med all isoleringen. Känns tryggt inför vintern!
Här blåste det också mycket men inga träd föll.

Kram!

Mia sa...

Nu börjar det verkligen likna nåt, ni jobbar verkligen på duktigt. Isolering känns skönt när höststormarna ligger i som mest. När beräknar ni vara helt klara?

Trevlig helg!
Kram Mia

Made in Persbo...Carina sa...

Tack goa rara för dina gulliga kommentarer!
Ert hus och badrum blir säkert underbart sen när ni blir klara med det.

Hoppas du får en fin vecka!
Kram, Carina

Vimsingen sa...

Ja vet man få ha delmål. Fast att isolera är ett ganska stort jobb....
Vi är rätt trötta på att ha byggare omkring oss och de är skönt att de blir färre och färre. Dock innebär det att vi får mer och mer och göra.

Ingen trapps idag heller, suck.